Welkom

L-Glutamine

L-Glutamine behoort tot de groep aminozuren

Dit zijn moleculen die de bouwstenen vormen van alle weefsels waaronder het spierweefsel. Glutamine komt voor in alle eiwitbronnen zoals vlees, vis, graan, bonen etc. Tegenwoordig is het mogelijk L-Glutamine in zuivere vorm als voedingssupplement in te nemen.

Nutrimax Glutamine

Glutamine Nutrimax


De functies van L-Glutamine

- L-Glutamine powder als bouwsteen:
Na een training worden er nieuwe spiereiwitten gevormd en daarvoor is er nood aan L-Glutamine

- L-Glutamine als brandstof:
Dit gebeurt voornamelijk als er een tekort aan bloedsuiker (glucose) is. Het zijn dan niet direct de spieren die glutamine als brandstof nodig hebben maar de hersenen en het immuunsysteem. De hersenen en het immuunsysteem kunnen namelijk geen vetzuren verbranden voor hun energie maar alleen glucose en glutamine. De derde functie van glutamine is die als ontgiftigter van ammoniak, een afbraakproduct van eiwitten.

Wanneer is extra L-Glutamine nodig ?

- Afslanken
Tijdens het afslanken kan er een tekort aan glucose ontstaan. Hierdoor gaan de hersenen en het immuunsysteem extra glutamine peptide opnemen uit het bloed om toch voldoende energie te produceren. Als de glutaminespiegel in het bloed te ver daalt, moet er ergens in het lichaam creatine glutamine gehaald worden. Als er te weinig via de voeding ingenomen wordt (wat bij dieet haast altijd het geval is !) dan gaat het lichaam arginine glutamine synthetase uit de spieren vrijmaken: je krijgt spierafbraak om de hersenen en het immuunsysteem te voeden ! Het is dus van belang om juist bij afslanken een glutamine supplement te nemen.


- Zware training met glutamine bodybuilding
Na een uur intensieve training kan je een dip krijgen. Dit is het moment dat je een te laag glucose-niveau in het bloed hebt. Je kunt dit oplossen door sportdranken te gebruiken waarin suikers zitten, of een glutamine supplement (l-glutamine poeder).

- Verminderde weerstand of ziekte
Tijdens deze periode wordt er veel spiermassa verloren. Het lichaam heeft dan veel energie nodig heeft voor het immuunsysteem ! Een deel van de brandstof voor die energie wordt uit de spieren gehaald tijdens een intensieve glutamine fitness. Het is dus essentieel dit te voorkomen door het innemen van een l-glutamine supplement.

L-Glutamine bestellen of kopen ?

Nutrimax is al sinds 2005 uw L-Glutamine specialist. Wilt u veilig en betrouwbaar L-Glutamine aminozuren supplementen bestellen ? Wij leveren L-Glutamine bij u aan huis !