L-Glutamine behoort tot de groep aminozuren

Dit zijn moleculen die de bouwstenen vormen van alle weefsels waaronder het spierweefsel. Glutamine komt voor in alle eiwitbronnen zoals vlees, vis, graan, bonen etc. Tegenwoordig is het mogelijk L-Glutamine in zuivere vorm als voedingssupplement in te nemen.

Nutrimax Glutamine

Glutamine Nutrimax


De functies van L-Glutamine

- L-Glutamine powder als bouwsteen:
Na een training worden er nieuwe spiereiwitten gevormd en daarvoor is er nood aan L-Glutamine

- L-Glutamine als brandstof:
Dit gebeurt voornamelijk als er een tekort aan bloedsuiker (glucose) is. Het zijn dan niet direct de spieren die glutamine als brandstof nodig hebben maar de hersenen en het immuunsysteem. De hersenen en het immuunsysteem kunnen namelijk geen vetzuren verbranden voor hun energie maar alleen glucose en glutamine. De derde functie van glutamine is die als ontgiftigter van ammoniak, een afbraakproduct van eiwitten.

Wanneer is extra L-Glutamine nodig ?

- Afslanken
Tijdens het afslanken kan er een tekort aan glucose ontstaan. Hierdoor gaan de hersenen en het immuunsysteem extra glutamine peptide opnemen uit het bloed om toch voldoende energie te produceren. Als de glutaminespiegel in het bloed te ver daalt, moet er ergens in het lichaam creatine glutamine gehaald worden. Als er te weinig via de voeding ingenomen wordt (wat bij dieet haast altijd het geval is !) dan gaat het lichaam arginine glutamine synthetase uit de spieren vrijmaken: je krijgt spierafbraak om de hersenen en het immuunsysteem te voeden ! Het is dus van belang om juist bij afslanken een glutamine supplement te nemen.


- Zware training met glutamine bodybuilding
Na een uur intensieve training kan je een dip krijgen. Dit is het moment dat je een te laag glucose-niveau in het bloed hebt. Je kunt dit oplossen door sportdranken te gebruiken waarin suikers zitten, of een glutamine supplement (l-glutamine poeder).

- Verminderde weerstand of ziekte
Tijdens deze periode wordt er veel spiermassa verloren. Het lichaam heeft dan veel energie nodig heeft voor het immuunsysteem ! Een deel van de brandstof voor die energie wordt uit de spieren gehaald tijdens een intensieve glutamine fitness. Het is dus essentieel dit te voorkomen door het innemen van een l-glutamine supplement.

L-Glutamine bestellen of kopen ?

Nutrimax is al sinds 2005 uw L-Glutamine specialist. Wilt u veilig en betrouwbaar L-Glutamine aminozuren supplementen bestellen ? Wij leveren L-Glutamine bij u aan huis !

 1.  
   
  Nutrimax Glutamine
  Nutrimax Glutamine Nutrimax Glutamine bevat 100% zuivere L-Glutamine. Glutamine voorkomt de afbraak van spierweefsel en zorgt voor een sneller spierherstel. Bovendien stimuleert glutamine de spiergroei direct door stikstof voor de eiwitsynthese te leveren en het spiercelvolume te vergroten, en daarnaast ondersteunt glutamine ook nog eens een gezond immuunsysteem. In talloze onderzoeken en studies komen steeds weer de voordelen van Glutamine naar voren. Beduidend minder spierafbraak, drastisch meer spieropbouw en een

  Normaal : € 19,90

  Uw prijs : € 15,92

  Vanaf: € 15,90

 2.  
   
  Quickdeal # 4
  Nutrimax Quickdeal # 4 Extreem scherp geprijsde deal! Nutrimax Quickdeal # 4 inhoud » Nutrimax Creatine » Nutrimax Beta Alanine » Nutrimax Whey Creatine - 500 gram
  € 39,92

 3.  
   
  Quickdeal # 8
  Quickdeal # 8 - The Ultimate Testosteron Deal

  Nutrimax Quickdeal #8 = The Ultimate Testosteron Deal

  U bent op zoek naar meer testosteron ? U bent op zoek naar meer spiermassa, een beter herstel , een hoger libido en minder vetmassa ?

  Dan hebben wij voor u een speciaal de Nutrimax Quickdeal # 8 samengesteld ! Het ultieme Testosteron pakket !

  3 Producten die uw natuurlijk Testosteron niveau tot een natuurlijk maximim brengen !

  De

  € 47,92

 4.  
   
  Gluta Alkaline BPI Sports Clinical Power Series
  Gluta Alkaline BPI Sports Clinical Series

  Gluta Alkaline is een nieuw glutamine product uit de BPI Sports Clinical Series. bevat L-Glutamine and Trans-Alanyl-Glutamine. Voor een verbeterde opname in de spieren heeft BPI een gepatenteerde pH Balanced Alkaline buffering System pH-Sorb ™ toegevoegd.

  Waarom Gluta Alkaline BPI Sports Clinical Series - 40 servings per verpakking - Zeer sterk werkende Glutamine - Bodybuilding supplement

  Normaal : € 27,50

  Uw prijs : € 22,00

 5.  
   
  Gluta-Tren Promera Sports
  Gluta-Tren Promera Sports Gluta-Tren van ProMera Sports is een Intra-Workout supplement maar tegelijk ook Pre- en Workout Booster Gluta-Tren Promera Sports vult de glycogeen voorraden tijdens de training aan (Actigin), verhoogt Carnosine niveaus en verhoogt de lichamelijke ATP niveaus. Het zeer uitgekiende en innoverende ingrediënten profiel van Gluta-Tren bevat L-Glutamine, L-Taurine, Beta Alanine, L-Tyrosine, L-Luecine, Creatinol-O-Phosphate, L-Isoleucine, L-Valine, and Actigin. Van al deze ingrediënten in Gluta-Tren

  Normaal : € 39,90

  Uw prijs : € 31,92

 6.  
   
  Glutamine MusclePharm
  Glutamine MusclePharm

  Normaal : € 26,90

  Uw prijs : € 21,52

 7.  
  Glutamine Revolutions
  100% Pure Glutamine - Revolutions

  Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in het menselijk lichaam. Glutamine is goed voor meer dan 60% van de vrije aminozuren in skeletspier.

  Glutamine speelt een cruciale rol in het darm- en immuunsysteem. Tijdens het trainen gaat bijna 50% van glutamine verloren in skeletspieren. Extra Glutamine zorgt dus voor herstel , waardoor de resultaten versneld zullen worden.

  Re

  Normaal : € 22,90

  Uw prijs : € 18,32

 8.  
  Glutamine Xplode Olimp Sport Nutrition
  Glutamine Xplode

  Glutamine Xplode Olimp Sport Nutrition is een supplement dat genomen wordt voor een beter herstel van de spieren en voor een verbetering van het immuunsysteem.

  Waarom Glutamine Xplode bestellen

  Glutamine is een aminozuur dat een sleutelrol speelt in de opbouw van eiwitten in het menselijk lichaam. Maar glutamine is veel meer dan dat. Het stimuleert de glycogeen-synthese in lever en spieren en vermindert de verzuring van de spieren na de training. Olimp heeft nu een glutam

  Normaal : € 29,90

  Uw prijs : € 23,92

 9.  
   
  Super Glu FM Syntrax
  Super Glu FM Syntrax Super Glu FM van Syntrax is X sterker dan gewone glutamine! In talloze onderzoeken en studies komen steeds weer de voordelen van Glutamine naar voren. Beduidend minder spierafbraak, drastisch meer spieropbouw en een beter immuunsysteem om er maar een paar te noemen. Waarom is het dan dat deze resultaten maar weinig terug komen in de echte wereld? Dat heeft een duidelijke reden, in deze onderzoeken wordt gebruik gemaakt van 40 – 50 gram zuivere glutamine! En dat is ook nodig als je bedenkt dat 50 tot 85 procent van de ingeno

  Normaal : € 26,90

  Uw prijs : € 21,52

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal mandje: € 0,00

Volg ons  Nutrimax op Google Plus   Volg ons op You Tube   Nutrimax op Twitter