L-Glutamine

L-Glutamine behoort tot de groep aminozuren

Dit zijn moleculen die de bouwstenen vormen van alle weefsels waaronder het spierweefsel. Glutamine komt voor in alle eiwitbronnen zoals vlees, vis, graan, bonen etc. Tegenwoordig is het mogelijk L-Glutamine in zuivere vorm als voedingssupplement in te nemen.

Nutrimax Glutamine

Glutamine Nutrimax


De functies van L-Glutamine

- L-Glutamine powder als bouwsteen:
Na een training worden er nieuwe spiereiwitten gevormd en daarvoor is er nood aan L-Glutamine

- L-Glutamine als brandstof:
Dit gebeurt voornamelijk als er een tekort aan bloedsuiker (glucose) is. Het zijn dan niet direct de spieren die glutamine als brandstof nodig hebben maar de hersenen en het immuunsysteem. De hersenen en het immuunsysteem kunnen namelijk geen vetzuren verbranden voor hun energie maar alleen glucose en glutamine. De derde functie van glutamine is die als ontgiftigter van ammoniak, een afbraakproduct van eiwitten.

Wanneer is extra L-Glutamine nodig ?

- Afslanken
Tijdens het afslanken kan er een tekort aan glucose ontstaan. Hierdoor gaan de hersenen en het immuunsysteem extra glutamine peptide opnemen uit het bloed om toch voldoende energie te produceren. Als de glutaminespiegel in het bloed te ver daalt, moet er ergens in het lichaam creatine glutamine gehaald worden. Als er te weinig via de voeding ingenomen wordt (wat bij dieet haast altijd het geval is !) dan gaat het lichaam arginine glutamine synthetase uit de spieren vrijmaken: je krijgt spierafbraak om de hersenen en het immuunsysteem te voeden ! Het is dus van belang om juist bij afslanken een glutamine supplement te nemen.


- Zware training met glutamine bodybuilding
Na een uur intensieve training kan je een dip krijgen. Dit is het moment dat je een te laag glucose-niveau in het bloed hebt. Je kunt dit oplossen door sportdranken te gebruiken waarin suikers zitten, of een glutamine supplement (l-glutamine poeder).

- Verminderde weerstand of ziekte
Tijdens deze periode wordt er veel spiermassa verloren. Het lichaam heeft dan veel energie nodig heeft voor het immuunsysteem ! Een deel van de brandstof voor die energie wordt uit de spieren gehaald tijdens een intensieve glutamine fitness. Het is dus essentieel dit te voorkomen door het innemen van een l-glutamine supplement.

L-Glutamine bestellen of kopen ?

Nutrimax is al sinds 2005 uw L-Glutamine specialist. Wilt u veilig en betrouwbaar L-Glutamine aminozuren supplementen bestellen ? Wij leveren L-Glutamine bij u aan huis !

 1. 100% Pure Glutamine 1000

  100% Pure Glutamine - 1000 g

  Pure Glutamine 1000 PVL Essentials
  € 59,90

 2. 100% Ultra-Premium Glutamine MuscleTech

  100% Ultra-Premium Glutamine

  100% Ultra-Pure Glutamine from Team MuscleTech® delivers 5 grams of high-quality glutamine in every serving to replenish the glutamine stores in your body that can be lost during intense training. By replenishing glutamine stores, you’re able to create an optimal environment for muscle cell repair and recovery.

  € 19,90

 3. 100% Ultra-Premium Vitamin Pack MuscleTech

  100% Ultra-Premium Vitamin Pack

  Ultra-Premium Vitamin Packs help to deliver the essential nutrients to support your hard-working muscles from the gym...to the game...to the challenges of your busy life, all at a fraction of the cost of the leading premium vitamin sport pack!
  € 29,90

 4. Gluta-Tren Promera Sports

  Gluta-Tren

  Gluta-Tren van ProMera Sports is een Intra-Workout supplement maar tegelijk ook Pre- en Workout.
  € 39,90

 5. Glutabolic Nutrabolics

  Glutabolic

  Glutabolic bevat heel unieke vormen van glutamine. Deze vormen van glutamine creëren een matrix waarvan in meerdere studies is bewezen dat het de glutamine spiegels significant meer verhoogt dan alle andere glutamine producten.

  € 29,90

 6. Glutamine Performance

  Glutamine

  Glutamine Performance
  € 24,90

 7. Glutamine MusclePharm

  Glutamine

  Glutamine MusclePharm
  € 26,90

 8. Glutamine Universal Nutrition

  Glutamine - 600 g

  Glutamine Universal Nutrition
  € 34,90

 9. Glutamine Revolutions

  Glutamine 100% Pure

  Revoluties Glutamine gebruikt alleen 100% HPLC geteste glutamine voor extra veiligheid en extra zuiverheid. Revolutions levert met 100% Pure Glutamine kwaliteit waarop u kunt vertrouwen, resultaten die u kunt zien en voelen!

  € 22,90

 10. Glutamine Powder Optimum Nutrition

  Glutamine Powder - 600 g

  Glutamine Powder Optimum Nutrition
  € 44,90

 11. Glutamine Xplode Olimp Sport Nutrition

  Glutamine Xplode - 500 g

  Glutamine Xplode Olimp Sport Nutrition
  € 29,90

 12. L-Glutamine Twinlab

  L-Glutamine - 100 caps

  L-Glutamine Twinlab
  € 19,90

 13. Super Glu FM Syntrax

  Super Glu FM

  Met Glu FM van Syntrax kun je korte metten maken met spierafbraak! Alleen het voorkomen van deze spierafbraak zal de snelheid waarmee je spiermassa opbouwt al merkbaar verhogen.
  € 26,90

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal mandje: € 0,00

Homepage   Nutrimax op Google Plus   Volg ons op You Tube   Nutrimax Facebook   Nutrimax op Twitter