Welkom

Creatine

Wat is Creatine?

Creatine is een natuurlijke stof die bij ieder mens in het lichaam zit. Het wordt aangemaakt door de lever en speelt een belangrijke rol bij de energiehuishouding voor de spieren. 90% van de creatine wordt door ons lichaam opgeslagen in de spieren. Het lichaam maakt dus creatine aan!

Er bestaat echter ook synthetische creatine! Deze treffen we aan in de creatinesupplementen en wordt door veel atleten gebruikt.

Effect creatine supplement

Creatine wordt door het lichaam omgezet naar ATP. ATP is de brandstof van een spier bij een inspanning die 8-12 seconden duurt. Creatine is dus met name geschikt voor sprinters of krachtsporters. Na de 8-12 seconden is de ATP voorraad zodanig verbruikt, dat de prestatie afneemt. Als de voorraad ATP afneemt, kunnen de spieren niet meer zo veel power ontwikkelen. Voldoende redenen dus om te proberen de ATP voorraad te verhogen.

Welke Creatine gebruiken?

Er bestaan vele soorten creatine met allemaal hun specifieke eigenschappen.

Uit ervaringen is gebleken dat creatine monohydraat functioneel is bij de aanmaak van spieren en het beste resultaat laat zien. Gebruikers van creatine monohydraat zijn zeer tevreden over het creatinine product en claimen dat creatine monohydraat voor een sneller herstel van de spieren zorgt dan andere soorten creatine phosphate.

Creatine Soorten

<

Creatine Monohydraat

Creatine monohydraat is creatine verbonden met water.
Elke creatine monohydraat molecule is samengesteld uit 88% creatine en 12% water.

Concreet betekent dit dat wanneer u 1 gram creatine monohydraat neemt, u 880 milligram creatine en 190 mg water opneemt.

Creatine Ethyl Ester

Creatine ethyl ester is Creatine monohydraat gekoppeld met een ester wordt creatine ethyl ester genoemd. Inname van creatine monohydraat heeft een positieve werking op de conditie, spieropbouw en spiersterkte. Creatine monohydraat wordt echter maar matig door het lichaam geabsorbeerd (lees hierboven) en moet dus om effectief te zijn in relatief grote hoeveelheden worden ingenomen. Door toevoeging van een ester wordt de opname van creatine aanzienlijk verbeterd. Creatine ethyl ester kenmerkt zich dus als een creatine vorm die bijzonder goed wordt opgenomen en daardoor in relatief lage doseringen genomen kan worden.

Creatine Kre-Alkalyn

Kre Alkalyn Creatine de nieuwste creatinevorm op de markt.

Creatine Kre Alkalyne heeft geen oplaadfase nodig en houdt geen vocht vast zoals gewone creatine

Waarom Kre Alkalyn ?

 • Kre alkalyn werkt vanaf de eerste dosering (Geen oplaadfase nodig)
 • Kre alkalyn verhoogt de explosiviteit en kracht.
 • Kre alkalyn buffert het melkzuur zeer goed.

   


  Creapure Creatine

  Creapure is de zuiverste creatine monohydraat verkrijgbaar.

  Creatine Creapure is een Duitse product dat zich kenmerkt door de beste kwalitiet en 99,9% zuiverheid.

  Creapure Creatine wordt getest op zuiverheid en kwaliteit. Creapure garandeert de beste creatine wereldwijd. Creapure is een supplement waarvan bewezen is dat het de prestaties verbetert. Je kunt het zowel bij kracht- als duursport gebruiken (fitness, wielrennen, hardlopen, voetbal ).


  Creatine Capsules

  Creatine Capsules zijn gemaakt voor diegene die het nemen van (Creatine) capsules eenvoudiger vinden dan poeder. Steeds handing voor het werk, de sportschool, en eenvoudig mee te nemen en te doseren.


  Hoe Creatine te gebruiken?

  Op de gebruikersaanwijzing is te lezen dat een "creatine oplaadfase" het beste werkt.

  Een oplaadfase houdt in dat je de eerste week(en) veel Kreatine gebruikt, dus genoeg creatine kopen. Hoeveel creatine glutamine is afhankelijk per product. Nadat de oplaadfase bijna voltooid is, kunt u het Creatine gebruik weer verminderen.


  Is creatine schadelijk?

  Nee, veel onderzoeken hebben aangetoond dat goed gebruik van caffeine creatine niet schadelijk is. Topsporters en ook amateursporten hebben baten bij het innemen van creatine en wordt door veel sporters gezien als één van de betere voedingssupplementen. Een verkeerd gebruik van creatine kan echter schade aan de nieren en lever veroorzaken, het is daarom belangrijk u goed te informeren over de juiste dosis bij een goede creatine shop.