verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Glutenvrij

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Afslanken met Glutenvrij Dieet

Glutenvrije supplementen zijn supplementen die geen gluten bevatten. Deze worden gebruikt tijdens een glutenvrij dieet waarbij producten worden vermeden die gluten bevatten.

Wat zijn Gluten ?

Gluten is type van eiwit welke voorkomt in granen ( tarwe, rogge en haver ).Sommige personen kunnen deze gluten niet verdragen en dus ook heel slecht verteren. Hierdoor ontstaan krampen en een opgeblazen gevoel. Deze personen zijn dus glutenintolerant. Om voor hen ook een geschikt supplement te bieden, bestaan er de dag van vandaag glutenvrije supplementen.

Waar komen gluten in voor ?

Granen komen voor in ene groot aantal dagelijkse producten zoals brood, pasta, ... . Gluten kunnen ook voorkomen in voorbereide maaltijden en in soepen of saus. Zelfs dranken gemaakt van graan ( bijvoorbeeld bier ). Indien ene product gluten bevat , is een fabrikant verplicht dit vermelden op de verpakking.

Glutenvrij dieet

Een glutenvrij dieet wordt vooral gevolgd door personen met een gluten intolerantie. Echter volgen ook personen die niet gluten intolerant zijn dit dieet. De meeste producten waarin gluten voorkomen, bevatten ook veel koolhydraten (bijvoorbeeld pasta). Het minderen van de koolhydraatinname zorgt reeds voor gewichtsverlies.

Energie komt verder uit koolhydraten. Let dus op deze correct te vervangen. Dit kan met mais, zaden, zonnebloempitten, rijst, ....

Voor- en Nadelen van een glutenvrij dieet

++++
  • - Daling kans op hart- en vaatziekten.
  • - Minder last van brandend maagzuur.

----
  • - Tijdrovend
  • - Het dieet mist enkele belangrijke vitamines zoals vitamine C en foliumzuur.
  • - Jojo-effect