verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Essentiële aminozuren

Essentiële Aminozuren en Niet Essentiële Aminozuren

Ons lichaam bevat eiwitten. Deze Eiwitten bestaan uit 20 aminozuren :

- 10 Essentiële Aminozuren
- 10 Niet Essentiële Aminozuren

 

Niet Essentiële Aminozuren

Niet Essentiële Aminozuren worden door onze lever geproduceerd. Deze kunnen we dus zelf aanmaken en worden daardoor 'niet-essentiële aminozuren' genoemd.

Essentiële Aminozuren

Essentiële Aminozuren worden opgenomen door voeding en/of supplementen. Deze 10 aminozuren zijn erg belangrijk. Als je 1 van deze 10 Aminozuren niet binnen krijgt zal het lichaam gebruiken wat het nodig heeft, en het afsnoepen van het bestaande spierweefsel, hoe dan ook zal het lichaam krijgen wat het nodig heeft.

Welke zijn deze 10 Essentiële aminozuren ?

1. Fenylanaline
Fenylalanine is nodig voor diverse biochemische processen. L-fenylalanine kan door het lichaam worden omgezet in het aminozuur tyrosine. Fenylalanine is (via tyrosine) onder andere nodig voor de aanmaak van neurotransmitters in de hersenen. Het schijnt de seksuele opwinding te verhogen en hormonen vrij te maken die de eetlust reguleren.

2. Isoleucine
Helpt afbraak van spiereiwitten te voorkomen en wordt door het spierweefsel gebruikt als energiebron. IsoLeucine Helpt afbraak van spiereiwitten te voorkomen en helpt bij botbreuken en de genezing van de huid.

 

3. L-Isoleucine
behoort tot de 's. BCAA

4. L-Leucine
Leucine beschermt de spiermassa , bouwt spiermassa op en doet vet verliezen

5. L-Isoleucine

6. L-Valine 
Valine is ook één van de essentiele aminozuren. L-Valine voorkomt afbraak van het spierweefsel.

7. Lysine
Lysine kan de opbouw van spiermassa ondersteunen. Lysine is een essentieel aminozuur dat de concentratie verbetert. Lysine is nodig voor de biosynthese van carnitine.

8. Methionine
Methionine helpt mogelijk bij de preventie van aderverkalking door vetstoffen te verwijderen. Methionine behoort dus ook tot de essentiele aminozuren en voedt en stimuleert de oogspieren. Methionine kan helpen het zenuwstelsel reguleren. Methionine kan samen met choline en foliumzuur sommige tumorsoorten helpen voorkomen. Methionine is nodig voor de biosynthese van creatine, carnitine, taurine en cysteine.

9. Threonine
Threonine helpt om vetvorming in de lever te voorkomen.

10. Tryptofaan
Tryptofaan kan de slaap bevorderenen. Tryptofaan vermindert de gevoeligheid voor pijn. Tryptofaan vermindert de zucht naar alcohol. Tryptofaan is en natuurlijk antidepressivum. Tryptofaan kan helpen angst te verminderen.