verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

L-Arginine

Arginine is een aminozuur. Aminozuren zijn de bouwstoffen van het menselijk lichaam. Het lichaam zorgt er door middel van aminozuren voor dat alle processen in het menselijk lichaam goed verlopen.

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Arginine

Wat is Arginine?

Arginine behoort tot één van de belangrijke aminozuren in het menselijk lichaam. Onder normale omstandigheden maken mensen Arginine zelf aan. Dit maakt Arginine een niet-essentieel aminozuur.  

1. Een niet-essentieel aminozuur is een aminozuur dat we zelf kunnen aanmaken , en (in theorie) dus niet moeten opnemen via de voeding en/of supplementen.

2. Essentiele aminozuren daarentegen zijn aminozuren die we niet zelf kunnen aanmaken en we dus van buitenaf moeten binnenkrijgen. Soms kan de persoon arginine niet zelf aanmaken en wordt het bijgevolg een essentieel aminozuur. Baby's en jonge kinderen kunnen zelf nog geen arginine aanmaken. Dit wil uiteraard niet zeggen dat ze meteen supplementen dienen te slikken. Integendeel. Baby's krijgen hun arginine binnen via borstvoeding, kinderen via de dagdagelijkse voeding.

Arginine is een semi-essentieel aminozuur.

Eigenlijk is het de de L-structuur van L-Arginine (vrije vorm) dat een semi-essentieel aminozuur is. Met semi-essentieel bedoelen we dat het meer voor de 'helft' essentieel is. Meer informatie over essentiële & niet-essentiële aminozuren kan u via deze link terugvinden.
Normaalgezien kan arginine in voldoende mate worden aangemaakt worden door het lichaam zelf. In dat geval is Arginine een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat we het niet per definitie moeten opnemen via de voeding, maar dat het lichaam Arginine zelf kan aanmaken.
Echter kan het ook voorvallen dat we door omstandigheden niet of niet voldoende Arginine zelf kunnen aanmaken. Op dat moment wordt Arginine een essentieel aminozuur, en moeten het dus via voeding en/of supplementen opnemen.

In normale omstandigheden is voor volwassen personen het aminozuur Arginine niet-essentieel. Een gezonde volwassen lichaam kan zelf Arginine aanmaken uit glutamine, glutaminezuur en proline. Niettemin blijft de inname van Arginine via de voeding de belangrijkste bron voor Arginine en blijft het dus aangeraden dit via de voeding op te nemen.Voor kinderen blijkt Arginine een essentieel aminozuur te zijn. Kinderen kunnen Arginine (nog) niet voldoende zelf aanmaken en moeten dus Arginine uit de dagdagelijkse voeding halen.

De functies van Arginine

Arginine is verantwoordelijk voor vele functies in ons lichaam. Arginine verwijdert ammoniak uit het lichaam. Arginine is de precursor van stikstofmonoxide. Dit betekent dat het lichaam stikstof uit het aminozuur arginine aanmaakt. Stikstof speelt een belangrijke rol als neurotransmitter in het zenuwstelsel.
Stikstof een rol in de vasodilatatie of het verwijden van de bloedvaten. Hierdoor wordt de bloeddruk lager. Arginine verbetert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem en beïnvloedt het libido. De potentie van zowel man als vrouw kan door middel van arginine verhoogd worden.
Het vaatverwijdende effect van arginine bevordert ook nog eens de haargroei. Arginine zou bepaalde wonden sneller doen genezen. Arginine zou ook de vetverbranding stimuleren. Arginine verlaagt het cholesterolgehalte.


Wat doet arginine nog?

Zoals algemeen geweten herstelt stikstof gebroken botweefsel en wondweefsel veel sneller.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beschadigd lichaamsweefsel veel sneller herstelt door inname van Arginine. Behalve dat arginine een precursor voor stikstof is, is arginine ook een precursor voor ureum. Ureum verwijdert stikstof en ammoniak uit ons lichaam. Ammoniak is een afvalstof in osn lichaam die ontstaat na verschillende chemische processen.

Arginine maakt ornithine aan, welke het verwijderen van ureum en ammoniak stimuleert.
Agmatine is een neurotransmitter die ook uit agmatine wordt aangemaakt. Agmatine is noodzakelijk bij de aanmaak van creatine. Creatine moet zowat de meest bekende stof zijn in de sport- en bodybuildingwereld.
Creatine zorgt voor meer spieropbouw, meer kracht, ... MAAR heeft als nadeel dat het de werking van de nieren afremt. Extra inname van Arginine kan dit voorkomen.

Arginine is goed voor het hart.
Er is heel wat onderzoek verricht naar de effecten van Arginine. Zoals hierboven reeds heeft Arginine heeft wat voordelen voor het menselijk lichaam. Maar Arginine is zeer gezond voor het hart en is zeer nuttig voor mensen met aderverkalking.

Daaraan kan worden toegevoegd dat het eten noten die rijk zijn aan arginine een belangrijk kunnen zijn voor het bestrijden van aderverkalking en hart- en vaatziekten in het algemeen. Uiteraard is Arginine ook verkrijgbaar als supplement.

L-arginine stimuleert de erectie
Wist je dat L-arginine ook gebruikt wordt om erectiestoornissen te verhelpen?

Na enkele weken het supplement Arginine genomen te hebben, zouden mannen met een erectiestoornis een sterke verbetering ondervinden. Wetenschappelijk onderzoek toont dit zelfs aan.