verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Compound oefeningen

17 nov. 2015 12:26:17

Als je krachttraining doet kun je eigenlijk kiezen uit twee verschillende soorten oefeningen: compound of samengestelde oefeningen en isolatie oefeningen.

Lees meer
Geplaatst in Training Tips en tricks door Nutrimax

7 tips: Fitness voor vrouwen

5 nov. 2015 12:22:42

Fitness is in het laatste decennium populairder geworden. Ook bij vrouwen. Fitnesscentra spelen hier ook handig op in door lessen en cursussen speciaal voor vrouwen aan te bieden. Logischerwijs hebben vrouwen doorgaans andere doelen dan mannen. Dit heeft ook invloed op de voedingssupplementen die je gebruikt bij fitness. Over het algemeen gebruiken vrouwen die fitnessen minder voedingssupplementen dan mannen. Toch zijn er belangrijke fitness supplementen die ook voor vrouwen belangrijk kunnen zijn. In deze 7 tips voor vrouwen behandelen we een aantal van deze supplementen en geven we een aantal handige tips voor fitnessende vrouwen.

 

Lees meer
Geplaatst in Fitness Tips en tricks door Nutrimax

Veel vragen die bij Nutrimax binnen komen hebben betrekking op het effect van specifieke soorten sportvoeding voor fitness. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten fitness sportvoeding zodat je een goed beeld kan vormen bij de soort sportvoeding die het beste voor je is. Misschien leg je nu namelijk wel de focus op aminozuren, terwijl er eigenlijk meer aandacht besteed moet worden aan creatine. Voor het gemak verwijzen we bij iedere soort sportvoeding naar de betreffende categorie zodat je gemakkelijk de sportvoeding online kunt kopen.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

De werking van Proteïne

21 okt. 2015 12:17:05

Regelmatig lichten we bij Nutrimax de werking van een populair fitness supplement toe. Vandaag kijken we daarom naar de werking van proteïne. Waarom zijn proteïne shakes zo belangrijk en hoe waarom heb je proteïne poeder nodig om genoeg eiwitten binnen te krijgen? Dat zijn vragen de we in dit artikel beantwoorden.

 

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Bij Nutrimax besteden we regelmatig aandacht aan specifieke voedingssupplementen. In deze blog gaan we dieper in op BCAA aminozuren. Deze vertakte keten aminozuren spelen een belangrijke rol in de spieren in je lichaam. Dit maakt het belangrijk om de werking van BCAA aminozuren te begrijpen en om genoeg BCAA’s binnen te krijgen om je trainingsdoelen te bereiken. Lees hier meer over BCAA poeder en andere aminozuur supplementen.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Afslanken met eiwit: 5 redenen

8 okt. 2015 12:07:21

Bij afslanken denkt iedereen maar een diëten, weinig eten, honger lijden , veel sporten en... Echter kan de inname van eiwitten jou helpen tijdens jouw dieet.

Lees meer
Geplaatst in Eiwitten Voeding & Fitness Tips en tricks door Nutrimax

Voeding en Fitness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding verstrekt allereerst de energie die je nodig hebt om een work-out te kunnen uitvoeren en daarnaast is voeding essentieel om je lichaam te laten herstellen na een stevige training. In dit artikel gaan we in op de basis van een gezond eetpatroon voor een sporter in het algemeen. In volgende artikelen zal ook aandacht besteed worden aan specifieke doelen, zoals droogtrainen en gezond bulken.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Droogtrainen is simpelweg het verminderen van de vetlaag onder de huid. Het vetpercentage wordt verminderd, terwijl de spiermassa behouden blijft. Het resultaat hiervan is dat er meer spil definitie ontstaat, waardoor de spieren dus duidelijker zichtbaar zijn. De meeste krachtsporters hebben na verloop van tijd genoeg spiermassa opgebouwd, dat ze uiteindelijk aan droogtrainen willen gaan doen. Dit is haalbaar bij een goed voedingspatroon en voldoende beweging...

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Langzame eiwitten, wat zijn het

2 okt. 2015 11:54:12

In eerder blogartikelen hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de rol die eiwitten hebben in ons menselijk lichaam. Met name de rol die eiwitten spelen in de spiergroei is een belangrijke functie voor krachtsporters. In dit artikel gaan we nog wat dieper in op de verschillende soorten eiwitten en dan met name de rol en uitleg van langzame eiwitten.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Wat is melkzuur

1 okt. 2015 11:48:23

Melkzuur is een ander woord voor Lactaat. Melkzuur is een stof die vrijkomt in de spieren wanneer de spieren meer zuurstof verbruiken dan ze kunnen opnemen.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

High Intensity Interval Training

30 sep. 2015 11:43:36

HIIT is een korte intensieve training met heel wat interval en verhoogt de vetverbranding, vergroot de explosieve kracht  en stimuleert de aanmaak van groeihormoon. Hierbij wordt ook het aerobe &n anaerobe uithoudingsvermogen verbeterd.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Proteïneshakes klaarmaken

29 sep. 2015 11:37:01

Het klaarmaken van een Whey eiwitshake is niet zo moeilijk. Je voegt de gewenste hoeveelheid eiwitpoeder in een mixbeker en voegt er vervolgens water of melk aan toe. Pure Whey eiwitten zijn goed oplosbaar en daarmee heb je binnen een paar tellen al een proteïne shake waarmee je de spieropbouw van je lichaam stimuleert. Toch kan het soms lekker zijn om wat te variëren met je proteïne shakes. Daarom hebben we hieronder een aantal varianten op de normale proteïne, of eiwitshakes opgesteld.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Wat is de functie van eiwitten

27 sep. 2015 16:16:00

Binnen dit artikel kijken we naar de verschillende functies die eiwitten hebben in ons lichaam, waarom het belangrijk is om als sporter voldoende eiwitten binnen te krijgen en bovendien behandelen we de vraag ‘Waar zitten eiwitten in?’.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

De werking van: Creatine

21 sep. 2015 16:13:00

Creatine is één van de meest onderzochte supplementen binnen de fitness. De werking van de stof is namelijk nogal complex en heeft invloed op verschillende processen binnen het menselijk lichaam. Bondig gezegd gaat de stof vermoeidheid en verzuring tegen. Dit gebeurt omdat er meer energie beschikbaar wordt gesteld dankzij de werkende stof binnen creatine: creatinefosfaat. Deze creatinefosfaat is als het ware een reservetank voor je spieren. 

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax

Top 5 eiwitrijke voeding

19 sep. 2015 18:17:00

Voor mens en dier zijn eiwitten onmisbaar. Het is belangrijk voor de aanmaak van cellen, het tegengaan van overgewicht en uiteraard de aanmaak van spieren. Vooral dit laatste maakt het voor sporters aantrekkelijk om eiwitsupplementen te nemen in de vorm van bijvoorbeeld eiwitten shakes.

Lees meer
Geplaatst in Tips en tricks door Nutrimax