verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

All In One Protein Shakes

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

 

All In One EIWITSHAKE

Voor of na de training


Het klopt dat een eiwitshake na de training helpt om sneller te herstellen. Echter een eiwitshake is alleen nodig als je nog niet voldoende eiwitten hebt gegeten twee tot drie uren voorafgaand aan de training (30-50 gram). Uit een meta-analyse blijkt dat het eigenlijk weinig tot niets uitmaakt of je een shake nuttigt voor of na de training. Het gaat om de totale eiwitinname over de gehele dag. De timing doet er weinig toe.

Voor de training:


Als je weinig eiwitten hebt gehad 2 tot 3 uur voor de training, drink dan 45 minuten voor de training een eiwitshake. Zo heeft je lichaam voldoende aminozuren tot zijn beschikking om te herstellen.
Tijdens de training
Tijdens de training is eiwitinname niet zo belangrijk. Het aanvullen van vocht en koolhydraten is dan veel belangrijker. Veel fanatieke sporters geloven in BCAA's

Na de training:


Als je twee tot drie uren voor de training niets tot je hebt gegeten, valt een shake na de training aan te bevelen. Je lichaam herstelt sneller wanneer het niet alleen direct na de inspanning voldoende aminozuren naar de spieren kan transporteren, maar ook in de uren daarna. De opname van aminozuren door de spieren is na een training namelijk 24 uur lang verhoogd. Voor een optimaal herstel tijdens de slaap adviseer ik een dosis van 40 gram (voor mannen; vrouwen hebben minder nodig omdat ze minder kunnen opnemen)

Hoeveel moet je nemen?


Uit recent onderzoek is gebleken dat sporters met een gewicht van 80 kilogram een optimaal eiwitsynthese hebben met 20 gram eiwitten. Het is niet bekend of sporters met meer spiermassa meer whey nodig hebben. Mijn vermoeden is dat je inderdaad meer eiwitten nodig hebt als je zwaarder bent of meer spiermassa hebt. Daarnaast raad ik aan niet te veel eiwitshakes te nemen (maximaal drie per dag). Je kan beter zo veel mogelijk eiwitten halen uit kip, vis, noten en kwark omdat je daarmee ook de nodige natuurlijke vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Voor het ontwikkelen van spiermassa, adviseer ik een inname van 1.8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.

Eiwitten en koolhydraten:


Tot voor kort was de consensus binnen de wetenschap en het bijbehorende advies altijd om een eiwitshake met koolhydraten te nemen om de opname van eiwitten te verbeteren. Recent zijn er een aantal onderzoeken gedaan en een overzicht artikel waarin de onderzoekers aangeven dat er geen bewijs is voor de meerwaarde van de eiwit-koolhydraatcombinatie voor krachtsporters. Het zou dus net zo effectief voor een krachtsporters zijn als deze alleen een shake neemt na de training. Aangezien het allemaal nog niet helemaal duidelijk is, houd ik me vast aan een eiwitshake en een banaan na de training voor een zo goed mogelijk herstel.

Langzame en snelle eiwitten:


Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende eiwitbronnen die te koop zijn. Whey wordt namelijk veel sneller opgenomen dan case￯ne. Bijvoorbeeld een eiwitshake met case￯ne gedurende dag en rondom je training een eiwitshake met een blend van verschillende soorten wheys. Als je beide gebruikt, ben je er zeker van dat je de gehele dag voldoende eiwitten binnen krijgt
Conclusie
Als je al een eiwitrijke maaltijd vlak voor de training (2 tot 3 uur) hebt gegeten, heeft een eiwitshake vlak voor of na de training weinig zin. De timing van een eiwitshake heeft weinig tot geen invloed op je trainingsherstel. Neem je toch een shake, dan raad ik aan om deze je 30-45 minuten voor de training te drinken.

 

Protein Shakes:

All In One Protein Shakes zijn eiwitshakes met een complete formule. Uniek all-in-one supplement! De alles in één spiergroeishake voor Bodybuilders! Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan All In One Protein Shakes van Nutrimax.