verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Caseine Eiwit

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Caseïnaat:

Zoals algemeen bekend is caseïne (caseïnaat) een hoogwaardig dierlijk eiwit dat voorkomt in melk. Dit caseïne biedt als melkeiwit vele interessante toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Vanwege de goede aminozuursamenstelling leent caseïnaat zich voor de toepassing in klinische voeding, baby- en dieetvoeding en sportvoeding. Tegelijkertijd heeft het goede functionele eigenschappen als natuurlijke stabilisator van vet en water waardoor het tevens vele toepassingen biedt in diverse voedingsmiddelen. Tot zover in het kort de toepassingen van dit veelzijdige melkeiwit.

Het belang van eiwitten in de voeding kan niet genoeg worden benadrukt. Volgens voedingsdeskundigen heeft een sportlichaam iedere drie uur een minimale hoeveelheid eiwitten nodig. Reden waarom mensen die intensief aan sport doen, in plaats van drie grote, vijf tot zes kleinere maaltijden per dag gebruiken. Zo zorgt de sporter voor een continue aanvoer van voedingsstoffen en voor wat betreft eiwitten voor wat men noemt een "positieve stikstofbalans". Dat laatste wil zeggen dat de spiercellen min of meer continue worden voorzien van voeding. Met andere woorden, het is de kunst voor sportmensen om hun lichaam zoveel als mogelijk in een spieropbouwende (anabole) toestand te houden. Want, ingeval er geen voeding voor de spiercellen wordt aangeboden, is er sprake van een spierafbrekende (katabole) toestand. Dé grootste angst van iedere sporter!

Wei-eiwit in vergelijking met micellar-caseïnaat:

Van het veelgebruikte wei-eiwit is bekend dat het razendsnel wordt opgenomen. Een pluspunt, maar met als minpunt dat het na circa anderhalf uur tot twee uur volledig is verteerd. Ideaal dus als eiwitproduct voor vlak voor en na de training. Minder ideaal om "binnen" te hebben tijdens de nachtrust. Naast een kort en krachtig werkend eiwitproduct, moest de sportvoedingsindustrie dus op zoek naar een eiwitbron die langer dan anderhalf tot twee uur werkzaam was. Die vond onderzoeker Dr. Yves Boire met het melkeiwit micellar-caseïnaat (een caseïnaat dat wordt verkregen door het per infuus toedienen van leucine aan zogende koeien). Voor zijn vergelijkend onderzoek gebruikte de wetenschappelijk onderzoeker aan de ene kant het niet-gedenatureerde micellar-caseïnaat en aan de andere kant het gangbare wei-eiwit. Het caseïne-eiwit bleek bij de onderzochte proefpersonen drie tot vier maal langer voor een positieve stikstofbalans te zorgen. Hoewel het wei-eiwit voor een korte piek van de aminozuurspiegel zorgde in het bloedplasma, hield het micellar-caseïnaat zijn piek veel langer vast waardoor het lichaam langer in spieropbouwende toestand verkeert. Ideaal dus voor tijdens de nachtrust. Deze anabole doorbraak werd mogelijk vanwege de unieke vertraagde verteringseigenschappen van genoemd caseïnaat.

Caseine Eiwit - Proteine:

Een eiwit caseïnaat is een derivaat van melk. Het grote voordeel van een eiwitten caseïnaat is dat het een prop in de maag vormt, waardoor er een soort van time-release afgifte plaatsvindt. De enige nuttige toepassing van dit product is dan ook voor zeer serieuze en zwaar-trainende atleten, die het voor het slapen gaan willen gebruiken.

Gedurende de nacht is er dan een constante aanvoer van aminozuren met Caseine Proteine

 

Nutrimax Caseine

 

Voordeel Eiwit Caseïnaat

 

 • Smaak is goed door vet en lactose (melksuiker)
 • Time-released afgifte voor herstel in de nacht

  Nadeel Eiwit Caseïnaat

 • Relatief veel verzadigd vet (dierlijk vet)

  Caseine Eiwit

  Zoals gezegd is Caseïne eiwit afkomstig van melk en wordt het op een relatief trage manier door het lichaam opgenomen (Time Released Formule) Dit zorgt voor een aantal voordelen :


  Caseïne eiwit tijdens de nacht

  Caseïne eiwit wordt over het algemeen gebruikt door mensen die er tijdens de nachtelijke uren ook graag voor zorgen dat ze voldoende eiwitten binnenkrijgen. Dat heeft er vooral mee te maken dat het lichaam minder snel voor opname weet te zorgen dan bij wei-eiwit, waardoor het de gehele nacht door kan blijven gaan. Ook tijdens andere perioden waarin er minder eiwit opgenomen kan worden is het verstandig om gebruik te maken van caseïne eiwit en zo van de trage opname te profiteren.


  Caseïne eiwit als maaltijdvervanger

  Ook wordt caseïne gebruikt als maaltijdvervanger. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit type eiwit ervoor zorgt dat je sneller het gevoel zal hebben dat je vol zit. Zo eet je minder en kun je uiteindelijk op een natuurlijke manier af gaan vallen. Caseïne eiwit valt op verschillende manieren in te zetten en behoort zo tot de zeer interessante supplementen, die ons op een uitstekende manier van dienst kunnen zijn.


  Herkomst Caseine eiwit

  Caseine eiwit is afkomstig van melk. Caseine eiwit wordt minder snel opgenomen door het lichaam dan bijvoorbeeld een wei-eiwit en is daarom bij uitstek geschikt voor periodes waarin minder vaak eiwitten genomen kan worden zoals in de nacht. Dit type eiwit wordt ook veel in maaltijdvervangers gebruikt omdat je er snel vol van zit.

Caseine Eiwit bestellen of kopen?

Lees meer over eiwitten bij Nutrimax.