verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Dieet Eiwitten

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Eiwitdieet - Afslanken met eiwitdieet

Eiwitten in onze voeding

Onze voeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

- Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam.

- Koolhydraten geven energie.

-(Gezonde ) Vetten hebben we nodig voor oa de opname van vitaminen.

 

Algemeen wordt aangeraden om dagelijks 0,83 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht te eten.
Voorbeeld : Iemand van 70 kg moet 7 x 0,83 gram = 58,1 gram eiwitten per dag eten.

Oude diëten schrjven voor om de calorieinname per dag te verminderen. Hiermee verlies je inderdaad gewicht, maar als de innamen van eiwitten hierdoor ook verminderd zal de spiermassa (en het matabolisme) afnemen. Het JOJO-effect is hier het gevolg van !

Spieren vragen veel energie (calorieën). Als je dus met een dieet spiermassa verliest, dan heeft het lichaam dagelijks minder calorieën nodig om alle processen uit te voeren. Gevolg is dat de calorieën die je niet gebruikt voor de lichaamsprocessen omgezet worden in vet.

 

Basale Metabolische Ratio – BMR

Voorbeeld : Een persoon gebruikt en verbruikt 1500 calorieën per dag (metabolisme). Deze persoon gaat op dieet en begint minder te eten. Minder vetten ok ! Minder (slechte) koolhydraten ok ! Maar minder eiwitten ? Niet ok ! Door onvoldoende eiwitten op te nemen, gaat je lichaam spieren gebruiken als brandstof. Hierdoor neemt de spiermassa af.

Een lagere spiermassa kan voor een lager Basale Metabolisme zorgen.
Hierdoor kan je steeds minder en eten om hetzelfde gewicht te behouden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Zorg dus altijd voor voldoende gezonde eiwitten tijdens jouw dieet!

 

Voldoende eiwitten tijdens een dieet is niet altijd mogelijk

Zoals hierboven is het van uiterst belang de spiermassa tijdens een dieet niet te laten afnemen. (Daling van het metabolisme).

Maar hoe doe ik dat als ik veel minder kan en mag eten ?

Het is zeer moeilijk voldoende eiwitten uit onze dagelijkse voeding te halen, ZONDER te veel calorieen te eten.

Een eiwitsupplement is dé oplossing

Een Protein Shake bevat alle essentiële aminozuren en verschaft je lichaam dan ook bijzonder goede bouwstoffen. Een Eiwitsupplement zorgt voor een hoge concentratie eiwitten zonder al de overbodige koolhydraten en vetten.

Positieve bijwerkingen van een eiwitten(dieet)

- Meer eiwit zal voor meer spiermassa zorgen. Hierdoor zal het lichaam nog meer energie (calorieën) gaan gebruiken. Zonder extra inspanning zal je dus meer vet gaan verbranden.

- Eiwitten zorgen voor een sneller gevoel van verzadiging. Hierdoor ga je minder (vetten en/of koolhydraten) eten.

- Eiwitten leveren als enige de bouwstoffen voor het lichaam. Eiwitten leveren de noodzakelijke aminozuren.
Aminozuren worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren :

- Essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf produceren, deze moeten dus uit voeding en /of supplementen gehaald worden.

- De niet-essentiële aminozuren maakt jouw lichaam wel zelf aan.Lees hier meer over Aminozuren.

Negatieve bijwerkingen van een eiwitten(dieet)

Last van hoofdpijn, lage bloeddruk, spierverkramping, slechte adem , .. zijn maar enkele voorbeelden van een protein dieet. Al komen deze maar zelden voor en zijn de verschijnselen tijdelijk. Geen drama, en geen reden om het proteïnedieet niet te doen, maar toch maar even vermelden natuurlijk.

Vraag en antwoord over Eiwitdieet

Waarom is het eiwitdieet zo populair ?

Het eiwit dieet of proteine dieet is ontstaan in het buitenland en doet nu stilaan haar intrede in België en Nederland. Het eiwitdieet is ondertussen één van de bekendste diëten, en wint dag na dag nog steeds aan populariteit. Heel wat bekende personen zijn al aanhanger van dit gezond dieet, met verbluffende resultaten.

Waarom is het eiwitdieet zo populair ?

Het eiwitdieet is voor iedereen snell, veilig en doeltreffend wil afslanken zonder hongergevoel. Reeds vele bekende personen gaven het voorbeeld van wat je kunt bereiken met een eiwitdieet. Met het eiwitdieet kun je snel een gezond je gewenste gewicht bereiken. Steeds meer mensen zijn inmiddels overtuigd dat het afvallen met het eiwitdieet werkt.

 

Waarom is het eiwitdieet beter dan een gewoon dieet ?

Het eiwitdieet werkt op een héél andere manier dan een traditioneel gezonde voeding dieet. Een traditioneel dieet is meestal gebaseerd op het verlagen van het aantal calorieën. Afvallen met eiwitdieet daarentegen is gebaseerd op het minderen van vetten maar ook vooral op het verlagen van het aantal koolhydraten (suikers). Als je bij een traditioneel sport dieet enkel het aantal vetten verlaagt, heb je namelijk toch nog veel koolhydraten over in je voeding.

Bij een eiwitdieet gaan we ook het aantal koolhydraten verlagen. Wie bijgevolg minder koolhydraten en vetten eet, zorgt ervoor dat je lichaam enkel zijn vetreserves aanspreekt.

Het Afvallen is begonnen !

U wil afslanken met een eiwitdieet ?

Nutrimax is al sinds 2005 uw Eiwitdieet specialist. Wilt u veilig en betrouwbaar Eiwitdieet supplementen bestellen ? Wij leveren Eiwitdieet supplementen bij u aan huis! Mocht u vragen hebben over Eiwitdieet, dan kan u ons steeds contacteren.

Meer weten over eiwitten, lees hier