verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Whey Concentraat

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Whey Concentraat

Het belangrijkste verschil tussen whey concentraat en isolaat is dat de whey eiwit isolaat verder verwerkt is in het productieproces van whey eiwit. Het eindresultaat is een zuivere eiwit, met een veel lager lactose en vet gehalte. In feite is meer dan 90% van whey isolaat eiwit (in gewicht)

Dit is gunstig omdat lager vet gehalte belangrijk is in de voeding van bodybuilders en mensen die whey eiwit nemen om gewicht kwijt te raken. Het lagere lactose gehalte helpt om het opgeblazen gevoel te verminderen waar sommige mensen last van hebben als ze whey gebruiken.

Een nadeel is, vanwege de kwaliteit van de eiwit, is whey eiwit isolaat duurder dan whey concentraat. Verder is het zo dat het filter proces ook een deel van de alpha lactoglobulins en lactoferrines verwijderd die belangrijk zijn voor het immuunsysteem.

Whey eiwit concentraat zijn er in meer uiteenlopende kwaliteiten dan whey isolaat. Het eiwitpercentage kan varieren van 289% tot 89%. Whey eiwit concentraat bevat ook duidelijk meer lactose. Als iemand lactose intolerant is, is het belangrijk om eerst goed medisch advies in te winnen voordat je een whey eiwit neemt.

Whey eiwit concentraat is goedkoper dan whey eiwit isolaat en bevat ook minder choletsterol.

Isolaat heeft zeker een voordeel in termen van kwaliteit en hoeveelheid eiwit per dosering, maar zoals hiervoor genoemd, is whey concentraat goedkoper. Veel van de populaire whey eiwitpoeders bevatten een mengsel van zowel whey eiwit isolaat als conentraat

Wat is Whey Concentraat ?

Whey (Wei) is bijproduct dat ontstaat bij de vervaardiging van kaas of caseïne. Whey wordt daarna bewerkt tot een (eiwit)poeder.

Bij de productie van kaas gaan de vaste stoffen in de melk samenklitten tot een wrongel, waaruit de kaas zal worden gemaakt. Het vloeibare bijproduct van dit proces noemen we whey. Whey is rijk hoogwaardige eiwitten, mineralen en vitaminen.

Whey poeder wordt uit deze vloeistof gemaakt. Hoe?
Door het watergehalte via vacuüm verdamping en omgekeerde osmose te verwijderen. Dan wordt dit eindproduct gedroogd tot een poeder en voila, we hebben Whey poeder. 

Waarom Whey Concentraat ?

Whey concentraat is een eiwitpoeder (Whey) dat essentiële aminozuren en eiwitten, koolhydraten, suikers en vetten bevat.
Hierdoor bevat een Whey concentraat tussen de 70 en 85% eiwitten.

Whey concentraat is perfect om lekkere eiwitshakes te maken met de bedoeling zo veel mogelijk hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen.

Whey Concentraat is het meest gebruikte eiwitsupplement ter wereld.

Whey Concentraat wordt gebruikt door bij bodybuilders, duursporters, ... maar ook bij mensen die niet aan sport doen. Deze nemen whey concentraat bijvoorbeeld dagelijks in als maaltijdvervanger of tijdens een eiwtdieet. 

Voordelen van Whey Concentraat

Whey poeder is van zeer hoge kwaliteit en bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft.

Whey is de de best mogelijke eiwit verkrijgbaar. Door de aminosamenstelling ligt het percentage van Whey Concentraat tussen de 70 en 85 %.

Whey Concentraat is daarom een ideaal, veilig en gezond voedingssupplement. Best gebruik je Whey Concentraat direct na de training.

Whey Concentraat poeder bevat geen vetten (zoals bv in kaas) en de eiwitten zijn beter oplosbaar in het bloed. Hierdoor zal het innemne van Whey Concentraat dan ook geen verhogende invloed hebben op de cholesterol en is het zelfs goed voor hart en bloedvaten.

Nadelen van Whey Concentraat

Net zoals met ieder ander product kan overmatig gebruik van Whey Concentraat leiden tot enkele bijwerkingen. Het is daarom belangrijk je te houden aan gebruiksaanwijzing !
Bij overdadig (mis)bruik kunnen er volgende bijwerkingen optreden :

 

  • Vermoeidheid: Inname van Whey Concentraat kan leiden tot een daling van de inname van (complexe) koolhydraten. Dit lan leiden van een slap gevoel en/of vermoeidheid.
  • Diarree: Whey concentraat poeder bevat ook veel lactose die voor diarree kan zorgen.
  • Hoofdpijn: bij het gebruik van te veel whey concentraat moet men veel meer drinken dan anders. Eiwitten onttrekken vocht aan het lichaam met hoofdpijn tot gevolg.
  • Opgeblazen gevoel: grote hoeveelheden whey concentraat worden meestal geassocieerd met een opgeblazen gevoel en winderigheid.
  • Proteïne intolerantie: net zoals een lactose intolerantie kan men ook een proteïne intolerantie ontwikkelen. Het immuunsysteem gaat dan overreageren en overmatig slijm produceren.
  • Lactose intolerantie: bevat dus ook lactose wat voor een aantal mensen een probleem is!

 

Whey Concentraat is de meest gebruikte eiwit ter wereld.

Whey concentraat heeft dezelfde structuur als whey isolaat. Whey Concentraat heeft niet de hoge biologische waarde en zuiverheid van Whey Isolaat.

Whey concentraat heeft een biologische waarde van 104.

Vlees heeft bijvoorbeeld een biologische waarde van 80. Whey Concentraat scoort dus erg hoog op de schaal van de biologische waarde.

 

Ondanks dat whey concentraat minder puur is dan whey isolaat is er nog geen bewijs dat whey concentraat minder effectief is dan whey isolaat. 

Whey concentraat bevat wel meer vet en lactose dan Whey Isolaat omdat het minder zuiver is.

Een voordeel van whey concentraat is dat het minder snel wordt opgenomen door de extra vetten, lactose en cholesterol. Whey Concentraat kan hierdoor ingenomen worden op de gehele dag, of ook vlak voor het slapengaan.

Uw spieren zijn voor een aantal uur beschermt tegen spierafbraak met Whey Concentraat.

 

Whey concentraat is ook een veel gebruikt product tijdens het afvallen. Whey concetnraat kan gemakkelijk worden geïntegreerd in een voedingsschema, als een eiwit shake, gemixt met vruchtensap of melk, of over de cornflakes gegoten.

 

Whey Concentraat wordt elke dag genomen, voor de training, na de training of voor het slapen gaan.

Nutrimax Tip : Nutrimax Whey - Waarom meer betalen voor minder ?

 

Nutrimax Whey Concentraat

 

Whey Concentraat bestellen of kopen ?

Lees meer over eiwitten