verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Whey Hydrolisaat

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Whey Hydrolisaat


Whey hydrolisaat is een eiwit dat voor een deel al verteerd is. Doordat er al een deel is verteerd zijn er een aantal peptide bindingen verbroken, hierdoor zijn er veel kleine eiwitfracties aanwezig en dit zorgt voor een snelle en directe opname in het lichaam. Whey hydrolisaat is bijna hetzelfde als een whey isolaat, alleen doordat het deels al is verteerd is het BCAA profiel iets lager. Hierdoor kan het whey wel sneller worden opgenomen in het lichaam.

De whey hydrolisaat en whey isolaat zijn de duurdere eiwitten en worden hierdoor in mindere mate gebruikt in eiwitshakes. Echter met alleen whey concentraat haal je niet het maximale resultaat. Dit omdat de biologische waarde en het eiwitpercentage van een whey hydrolisaat en isolaat veel hoger liggen dan bij een concentraat eiwit.
In dit artikel gaan we dieper in op whey hydrolisaat.
Voordelen whey hydrolisaat
Zeer snelle opname - Zoals hierboven al beschreven is een whey hydrolisaat al bewerkt en wel met enzymen. De enzymen zetten de whey om in aminozuren, dit is een belangrijk deel van de peptiden. Dit proces is feitelijk normaal, dit gebeurt namelijk ook in het menselijk lichaam. Doordat het al voorverteerd is heeft het lichaam hier minder moeite mee. Het voordeel hiervan is dat het whey hydrolisaat gemakkelijk en snel kan worden opgenomen. Als je intensief aan krachttraining doet is een snelle opname super voordelig. Het is voor de training snel beschikbaar voor de spieren en na de training herstellen de spieren zich snel.
Verteerbaarheid - Whey hydrolisaat is makkelijk en licht verteerbaar. Hierdoor hoeft het lichaam bijna geen energie te gebruiken om de eiwitten te verteren. Na een zware krachttraining is energiebesparing zeer goed voor het lichaam. Door de energiebesparing bij het verteren heeft het lichaam meer energie voor het herstel van de spieren. Hierdoor is er meer energie voor spiergroei.

Whey Hydrolisaat

Hydrolisaat is een eiwit wat door enzymen is omgezet naar di- en tri-peptiden (voorverteerd). Hierdoor is er nagenoeg geen vertering meer nodig na inname, waardoor de belangrijke spieropbouwende stoffen direct in het lichaam kunnen worden opgenomen. Naast de snelle opname van peptiden in het lichaam is een ander groot voordeel dat er vrijwel geen spijsverterings problemen optreden.

Whey eiwit hydrolisaat Whey hydrolisaat is een speciaal bewerkte vorm die enzymatisch is voor verteerd. De aminozuurketens zijn al geknipt en kunnen direct in de dunne darm worden opgenomen. Whey hydrolisaat is zeer geschikt voor mensen met een allergie en om direct na de training te gebruiken. De smaak en hoge prijs maakt hydrolisaat tot een minder gebruikte vorm van whey.