verzending

GRATIS vanaf €30
 

Servicegarantie

U staat centraal
 

Meer info?

Stuur ons een mail !

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Omega Vetzuren

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst 

Omega 3:


Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Alle meervoudig onverzadigde vetzuren, en vooral omega 3 vetzuren, zijn van belang voor de gezondheid. Ze heten essentiële vetzuren omdat ze niet in het lichaam gemaakt kunnen worden van andere vetten.
Omega 3 vetzuren moeten daarom uit de voeding gehaald worden. Meestal halen mensen meer dan genoeg omega 6 en 9 vetzuren uit de voeding.


Het is belangrijk het evenwicht te herstellen door extra inname van omega 3 vetzuren. De belangrijkste omega 3 vetzuren zijn (in het engels):
• eicosapentaenoic acid (EPA)
• docosahexanoic acid (DHA).
Visolie in capsulevorm is een geconcentreerde bron van deze omega 3 vetzuren. Een goede capsule bevat minimum 1000 mg visolie. Goede capsules zijn vrij van PCB's, kwik en dioxinen. Let er op dat de visolie capsules voldoen aan de hoogste eisen van zuiverheid en kwaliteit.

Omega 3 vetzuren, wat doen ze ?


Visolie capsules zijn te gebruiken bij Diabetes type I en II, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, depressie, eczeem, sommige vrouwenkwalen en iedereen die bij zichzelf een tekort vermoedt aan meervoudig onverzadigde vetzuren.
Ook ADHD en schizofrenie reageren soms gunstig op omega 3 vetzuren. Bovendien hebben omega 3 vetzuren een antikanker werking en werken ze ontstekingsremmend.

1. Diabetes
Uit onderzoek blijkt dat bij mensen met type II diabetes omega 3 vetzuren de insuline gevoeligheid verhoogt. Een belangrijk probleem bij diabetes is de zg. neuropathie (zenuwschade).
Uit een Frans onderzoek bleek dat bij proefdieren DHA de problemen met de zenuwen verminderde. Een ander onderzoek liet zien dat DHA beschermend werkt bij de neuropathie van diabetes patiënten.

2. Menstruatie
Menstruatiepijn wordt verzacht bij inname van extra omega 3 vetzuren.

3. Het hart
Omega-3 vetzuren houden het cholesterol laag, stabiliseren het hartritme en verlagen de bloeddruk. EPA en DHA zijn natuurlijke bloedverdunners wat het risico op beroerte en bloedklontering verlaagt.

4. Lagere bloeddruk
Uit onderzoek blijkt dat hoe meer omega 3 vetzuren mensen innemen hoe lager de bloeddruk is. Het veroorzaakt echter geen te lage bloeddruk.
5. Verbetering bij gewrichtsklachten
Inname van omega 3 vetzuren verbeterde de klachten bij gewrichtsproblemen maar ook bij andere zg. auto-immuun ziekten. Dit komt waarschijnlijk doordat omega 3 vetzuren het lichaam ontstekingsvrij houden.
Ontstekingen veroorzaken de pijn. Uit onderzoek bleek dat omega 3 vetzuren niet alleen de gewrichtsklachten verbeterde maar dat ook het gebruik van medicijnen kon worden verminderd.
6. Depressie vermindert
De hersenen zijn rijk aan vetzuren. Het brein bestaat voor 60% uit vetten. Omega 3 vetzuren laten het brein beter functioneren. Recent is er een verband gevonden tussen het voorkómen van depressies en een lage concentratie omega 3 vetzuren in het lichaam.

7. Borstkanker
Het is gebleken dat omega 3 vetzuren de borsten bij vrouwen gezond kunnen houden en borstkanker helpen voorkomen. Hoge niveaus van EPA en DHA uit vis was geassocieerd met een verlaagd risico op borstkanker.

8. Zwangerschap
Zwangere vrouwen hebben veel omega 3 vetzuren nodig om het brein van het kind goed te doen ontwikkelen. Als het kind geboren is en opgroeit is een goede hoeveelheid omega 3 vetzuren (via de borstvoeding) van het grootste belang voor de ontwikkeling van het kind.
Omega- 3 heeft dus een niet te onderschatten belang in onze gezondheid. Aangezien onze (Westerse) voedingsgewoonten niet altijd toelaten om voldoende Omeega-3 uit onze voeding te halen, is het verstandig om dit aan te vullen met een supplement van goede kwaliteit

 


Omega Vetzuren zijn noodzakelijke vetten die wij als mens niet zelf kunnen aanmaken en daarom uit voedsel moeten halen.
Net zoals essentiele aminozuren (EAA's zoals in Animal Nitro).
Om optimaal te kunnen presteren en spiermassa te kunnen aanmaken hebben we bepaalde hoeveelheden nodig van verschillende omega vetzuren.